top of page
  • Foto van schrijverVeys Devoghel

Wat zijn de voordelen van het zelf organiseren van uw uitvaart?

Uw eigen begrafenis organiseren, het is niet iets waar u elke dag bij stilstaat. Toch is het belangrijk om hierover af en toe even te reflecteren, u neemt hiermee namelijk een grote last van de schouders van uw nabestaanden. Iets wat erg waardevol is in tijden van rouw. Veys Devoghel, begrafenisondernemer uit Brussel, vertelt u drie belangrijke voordelen van het zelf organiseren van uw uitvaart en het respecteren van uw laatste wens.


 Les Pompes Funèbres Veys Devoghel

Uw naasten ontlasten van administratieve formaliteiten


Wanneer een dierbare ons verlaat, moeten families in korte tijd tal van stressvolle en administratieve formaliteiten afhandelen, zoals onder meer:

  • overlijdensverklaring door de arts

  • vaststelling van de overlijdensakte

  • keuze van de uitvaartonderneming

  • organisatie van de uitvaart

  • reservatie van een begraafplaats

  • banken en financiële instellingen op de hoogte brengen

Door uw uitvaart nog tijdens uw leven te organiseren, ontlast u uw rouwende nabestaanden. U verlost hen hiermee van de moeilijke beslissingen die ze moeten maken in een periode waarin hun geest niet altijd even helder is en ze tijd voor zichzelf en elkaar willen maken.


Verlossen van een financiële last


Een tweede aspect dat u niet mag verwaarlozen, zijn de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Voor een gemiddelde begrafenis moet u rekenen op 4.000 tot 5.000 euro. Door een uitvaartcontract af te sluiten op voorhand hebt u alle kosten zelf in de hand en kunt u exact bepalen wat het kostenplaatje van de begrafenis zal bedragen. Zo kunt u zelfs bij leven uw uitvaart al gedeeltelijk of geheel betalen om uw familie hiervoor te behoeden.


Uw laatste wens wordt 100 procent gerespecteerd


Het derde voordeel betreft uw persoonlijke wensen. Misschien heeft u zelf een beeld van hoe uw uitvaartceremonie er moet uitzien. U hebt specifieke verlangens op het vlak van muziek die moet worden gespeeld of poëzie die moet worden voorgelezen? Dit kunt u allemaal laten noteren in uw uitvaartcontract, zodat u zeker bent dat uw laatste wens wordt uitgevoerd.


Wilt u ook dat uw uitvaart geen extra last is voor uw dierbaren? Maak dan vandaag vrijblijvend een afspraak met Veys Devoghel uit Ukkel, regio Brussel.

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page