top of page
  • Foto van schrijverVeys Devoghel

Hoe muziek kiezen voor een begrafenisceremonie?

Bij het verlies van een dierbare, overmand door verdriet, kan het soms moeilijk zijn om met woorden alle liefde uit te drukken die we voelen voor de overledene. Muziek heeft de kracht om tot diep in de ziel te raken en kan een waardevolle steun zijn bij het afscheid nemen. Begrafenisonderneming Veys Devoghel in Ukkel legt uit hoe u muziek kunt kiezen voor een begrafenis en zo uw dierbare overledene kunt eren.muziek op begrafenis


Hou rekening met de persoonlijkheid van de overledene bij het kiezen van begrafenismuziek

Een begrafenis betekent niet per se droevige muziek. Denk aan de persoonlijkheid en muzieksmaak van de overledene. Was hij/zij een liefhebber van jazz of eerder fan van rockmuziek? Door muziek te kiezen die bij de persoonlijkheid past, geeft u uw laatste eerbetoon een zeer persoonlijke toon. Vergeet niet dat muziek verdriet, verlies en afwezigheid kan uitdrukken, maar ook vreugde en liefde. Het spelen van het favoriete, opgewekte nummer van de overledene kan een echte uitdaging aan de dood zijn en klinken als een ware liefdeskreet.


Houd rekening met de wensen van de familie tijdens de begrafenis

Het is belangrijk om rekening te houden met de wensen van de familie tijdens een begrafenis. De familie speelt een centrale rol bij het regelen van de begrafenis. Het is essentieel om hun wensen te respecteren en rekening te houden met wat hen troost biedt. Sommigen geven de voorkeur aan rustgevende en instrumentale muziek tijdens momenten van bezinning, terwijl anderen kiezen voor liedjes met betekenisvolle teksten. Belangrijk is een evenwicht te vinden dat de herinnering aan de overledene eert en tegelijkertijd troost biedt aan de nabestaanden.


Selecteer muziekstukken die passen bij de toon van de ceremonie

Kies nummers die passen bij de toon van de ceremonie. Denk na over de sfeer die u wilt creëren. Is het een viering van het leven of een meer traditionele en plechtige herdenking? Spirituele en religieuze hymnes kunnen een gevoel van hoop geven, terwijl zachte ballads eerder verdriet en gemis uitdrukken.


Integreer muziek in verschillende fasen van de ceremonie

Een begrafenisplechtigheid bestaat meestal uit verschillende sleutelmomenten: de binnenkomst, toespraken, stille momenten en vertrek. Elke fase kan worden begeleid door een gekozen nummer dat past bij sfeer en boodschap. De keuze van de muziek voor een begrafenis is zeer subjectief en afhankelijk van hoe de ceremonie verloopt. Afhankelijk van geloofsovertuigingen en religie kan muziek een meer of minder belangrijke rol spelen.Maak een lijst van back-upnummers

Bereid een lijst met extra nummers voor in het geval van last-minute wijzigingen of onvoorziene omstandigheden. Het hebben van enkele reserve-opties zorgt voor flexibiliteit en maakt aanpassingen aan de sfeer van de dag mogelijk.

 

Maak het eerbetoon nog persoonlijker met koorzangers of live muziek

Het is heel goed mogelijk om een muziekgroep of koorzangers in te schakelen om op te treden tijdens een begrafenis. Live muziek brengt mensen nog dichter bij elkaar en heeft een belangrijke plaats bij begrafenissen. Klassieke muziek, popmuziek, jazz, gospel, zowel tijdens de mis als op de begraafplaats, er zijn heel wat mogelijkheden. Professionele musici creëren een heel bijzondere sfeer tijdens uitvaarten en hun diensten passen bij verschillende soorten uitvaarten. Neem contact met hen op voor een religieuze ceremonie, seculiere ceremonie of afscheidsconcert.

 

De 10 mooiste nummers op een begrafenis

 

Ave Maria – Bach-Gounod

Jeff Buckley - Hallelujah

Saint-Saëns - Ave Maria

Louis Armstrong - What a Wonderful World

Israel Kamakawiwo’ole - Somewhere over the Rainbow

Françoise Hardy - Tant de Belles Choses

Jules Massenet - La méditation de Thaïs

Muziek tijdens een begrafenis maakt het mogelijk om de uitvaart persoonlijk te maken en een ontroerend afscheid te bieden aan de overledene. Het is een persoonlijke keuze die wordt gemaakt in overleg met de familie en ceremonie. Begrafenisonderneming Veys-Devoghel in Ukkel staat aan uw zijde om de uitvaart van uw dierbaren voor te bereiden met respect, bezinning en waardigheid. Neem contact met ons op.3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page