top of page
  • Foto van schrijverVeys Devoghel

Is het nodig om een kist aan te schaffen voor een crematie?

Voor een crematie is het gebruik van een kist behalve een hygiënemaatregel ook wettelijk verplicht. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen voor deze verplichting. Begrafenisonderneming Veys Devoghel gevestigd in Ukkel geeft hiervoor een toelichting.


 Les Pompes Funèbres Veys Devoghel

Het belang van de veiligheid


Het lijkt misschien zinloos om een kist aan te schaffen als er een crematie is gepland voor de overledene. Toch is een kist echt nuttig bij de handelingen die worden uitgevoerd voor een crematie. Deze dient als een stevig omhulsel om de overledene op een veilige en vertrouwde manier in de verbrandingsoven te plaatsen.


Emotionele afstand


De kist zorgt voor meer emotionele afstand voor de verschillende mensen die betrokken zijn bij de uitvaart, vanaf het moment dat de overledene wordt opgevangen in het uitvaartcentrum tot het overbrengen naar crematorium en de crematie zelf. Sinds vele jaren wordt er in de uitvaartbranche gebruikgemaakt van kisten die geschikt zijn voor een crematie.


De verschillende soorten doodskisten


Massief houten doodskisten worden tegenwoordig nog maar zelden gebruikt. Het is van groot belang om aan alle milieueisen te voldoen. Bepaalde soorten onderdelen zijn niet langer geschikt voor een crematie. Er zijn nu kisten beschikbaar die zijn gemaakt van natuurlijk hout, zoals van populierenhout of berkenhout, en kisten vervaardigd uit geperst karton om aan alle normen te voldoen.


Veys Devoghel staat tot uw beschikking voor het organiseren van een uitvaart met crematie in Ukkel en Brussel.

11 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page