top of page
  • Foto van schrijverVeys Devoghel

Wat zijn de verschillende soorten uitvaartartikelen?


Wanneer een sterfgeval zich voordoet, worden we geconfronteerd met rouw, soms met leed. Toch moeten we het hoofd koel houden als we de uitvaart organiseren en eer betonen aan degene die is heengegaan. Naast de plechtigheid kunnen we kiezen uit een breed scala aan uitvaartartikelen. Dat heeft Veys Devoghel in Ukkel (Brussel) ons te bieden. Als specialist in uitvaarten heeft dit bedrijf kransen, vazen, porseleinen foto's, gedenkplaten en vele andere artikelen te bieden. Een overzicht van uitvaartartikelen.


Artikel grafsteen Ukkel

Het meest gebruikte artikel is de grafsteen


De keuze van een gepersonaliseerde grafsteen is belangrijk. Die symboliseert de genegenheid en het respect voor de overledene. Er zijn er van metaal, kunststof, steen of glas.


De gepersonaliseerde grafsteen


De grafsteen, van graniet of steen, dient ook ter identificatie van de overledene. Hij kan ook gepersonaliseerd worden op basis van wat onze dierbare mooi vond. Degelijke materialen geven de grafsteen een uitstraling van eeuwigheid die veel rouwenden aanspreekt. Om een eindeloze herinnering te bewaren.


Een gedenksteen als aanvulling


Er kan een gedenksteen aan de grafsteen worden toegevoegd. Deze kan van graniet, metaal, steen of marmer zijn. Begrafenisondernemers bieden een ruime keuze aan gedenkstenen: rechthoekig of ovaal, in de vorm van boomtakken, vlinder, profiel van een minaret of boek.


Een breed scala aan artikelen


We staan er niet altijd bij stil, maar begrafenisondernemers hebben een ruime keuze aan artikelen om onze overledenen eer te bewijzen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kussen dat kan worden gepersonaliseerd om de overledene te vergezellen op zijn of haar laatste reis.

Boeketten vormen ook een klassieke manier om graven kleur te geven. Ze kunnen bestaan uit kunstbloemen die maandenlang mooi blijven. Ze kunnen natuurlijk ook gevormd worden uit verse bloemen die te zijner tijd moeten worden onderhouden en vervangen.

Kransen behoren ook tot de meest populaire artikelen. Zij bieden u de mogelijkheid een paar woorden te schrijven, een spoor van uw aanwezigheid, en een laatste eerbetoon aan de overledene.

Vazen, porseleinen foto's en gedenkplaten kunnen ook worden gebruikt als versiering voor een graf.

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page